Redwood Pharma deltar i partnerkonferensen BIO-Europe i München 

Stockholm, 19 oktober 2023. Redwood Pharma AB (publ) meddelar idag att bolaget kommer att delta på BIO-Europe, life science-branschens största investerar- och partneringmöte, i november 2023.   

Redwood Pharmas vd Martin Vidaeus kommer att delta i BIO-Europe som anordnas i München, Tyskland, mellan den 6–8 november. BIO-Europe är Europas främsta partnerevenemang med över 5 500 deltagare som tillsammans representerar 60 länder och över 2 200 företag. Konferensen skapar en unik möjlighet för Redwood Pharma att föra dialog med potentiella samarbetspartners.  

”Efter sommaren fick vi de slutliga resultaten från den kliniska studien med RP501 och vi kommer att ta med oss det robusta datapaket studien genererade i diskussioner med potentiella partners. Detta möte skapar goda förutsättningar för oss att utvärdera möjliga kommersiella partners inom egenvård och oftamologi inför en lansering av produkten i Europa”, säger Redwood Pharmas vd, Martin Vidaeus. 

RP501 utvecklas för att bli ett effektivt och användarvänligt receptfritt tårersättningsmedel för tillfällig lindring vid ögontorrhet, en sjukdom som drabbar fler än 300 miljoner människor runt om i världen. RP501 bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat men som omedelbart omvandlas till en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar i ögat under lång tid.

För ytterligare information
Martin Vidaeus – vd, telefon: 070-232 29 29
E-post: martin.vidaeus@redwoodpharma.com

Om Redwood Pharma

Redwood Pharma AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: REDW) utvecklar nästa generations behandlingar mot ögontorrhet. Fler än 300 miljoner människor lider av torra ögon och dagens standardbehandling ger endast tillfällig lindring och kan behöva appliceras upp till tio gånger om dagen. Redwood Pharmas projekt bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering av polymerer och vatten som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat, där den omedelbart bildar en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar under en längre tid. Bolaget driver för närvarande två utvecklingsprojekt: RP501 som en lättillgänglig medicinteknisk produkt för förstahandsbehandling av ögontorrhet, samt läkemedelskandidaten RP101 som innehåller östrogen för behandling av kvinnor som drabbas av torra ögon efter klimakteriet. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, Box 7405, SE-103 91 Stockholm (+46 8 463 80 00, certifiedadviser@penser.se). För mer information, besök www.redwoodpharma.se

2023-10-19