Redwood Pharma deltar i partnerkonferensen NLS Days i Köpenhamn 

Stockholm, 22 november 2023. Redwood Pharma AB (publ) meddelar idag att bolaget kommer att delta på Nordic Life Science Days, Nordens största investerar- och partneringmöte, i slutet av november.   

Redwood Pharmas vd Martin Vidaeus kommer att delta i Nordic Life Science Days, NLS Days, som anordnas på Bella Center i Köpenhamn, Danmark, mellan den 29–30 november. NLS Days är Nordens främsta partnerevenemang som samlar investerare och företag i life science-branschen från flera olika länder.  

”Vårt fokus ligger nu på att sprida kunskap om våra innovativa behandlingar av ögontorrhet och vår drug delivery-teknologi IntelliGel. Vi noterade ett stort intresse för våra projekt under partneringkonferensen BIO Europe i München tidigare i november och ser fram emot att fortsätta föra dialog med potentiella samarbetspartners”, säger Redwood Pharmas vd, Martin Vidaeus. 

RP501 utvecklas för att bli en effektiv och användarvänlig behandling av ögontorrhet, en sjukdom som drabbar fler än 300 miljoner människor runt om i världen. RP501 bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat men som omedelbart omvandlas till en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar i ögat under lång tid.

För ytterligare information
Martin Vidaeus – vd, telefon: 070-232 29 29
E-post: martin.vidaeus@redwoodpharma.com

Om Redwood Pharma

Redwood Pharma AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: REDW) utvecklar nästa generations behandlingar mot ögontorrhet. Fler än 300 miljoner människor lider av torra ögon och dagens standardbehandling ger endast tillfällig lindring och kan behöva appliceras upp till tio gånger om dagen. Redwood Pharmas projekt bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering av polymerer och vatten som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat, där den omedelbart bildar en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar under en längre tid. Bolaget driver för närvarande två utvecklingsprojekt: RP501 som en lättillgänglig medicinteknisk produkt för behandling av lindrig ögontorrhet, samt läkemedelskandidaten RP101 som innehåller östrogen för behandling av kvinnor som drabbas av torra ögon efter klimakteriet. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, Box 7405, SE-103 91 Stockholm (+46 8 463 80 00, certifiedadviser@penser.se). För mer information, besök www.redwoodpharma.se

2023-11-22