Redwood Pharmas produkt RP501 väckte stort intresse på ARVO i Seattle

Stockholm, 8 maj 2024. Redwood Pharma AB (publ) meddelar idag att en poster som sammanfattar bolagets kliniska studie med den innovativa och revolutionerande behandlingen av ögontorrhet – RP501 – väckt stort intresse på den årliga konferensen Association for Research in Vision and Ophthalmology, ARVO, i Seattle, USA. Postern presenterades av dr Gerhard Garhöfer som var huvudprövare i studien.  

En av världens största konferenser inom oftalmologiområdet, ARVO, äger rum i Seattle, USA, den 5–9 maj. Under konferensen presenterar dr Gerhard Garhöfer, huvudprövare för Redwood Pharmas kliniska studie med den medicintekniska produkten RP501, resultaten från studien under en posterpresentation. 

”Jag är mycket glad över det positiva gensvaret från deltagarna på konferensen, särskilt för det kliniska resultatet av studien som visade att RP501 har en unik verkningsmekanism och en innovativ formulering som kan hjälpa personer som lider av mild till måttlig ögontorrhet. RP501 har hög potential att möta den stora efterfrågan på klinisk effekt och användarvänlighet som konsumenterna kräver”, säger docent Dr. Gerhard Garhöfer vid det medicinska universitetet i Wien. 

RP501 utvecklas för att bli ett effektivt och användarvänligt receptfritt termogel för tillfällig lindring vid ögontorrhet, en sjukdom som drabbar fler än 300 miljoner människor runt om i världen. Resultaten från en klinisk studie visar att RP501 är säker, ger en signifikant terapeutisk effekt redan vid en dosering med 1–2 droppar per dag och är bekväm att använda – egenskaper som konsumenter anser vara de viktigaste parametrarna för en produkt mot ögontorrhet.

Studien avslutades under våren 2023 och presenteras vid ARVO under titeln: “Assessment of safety, tolerability and efficacy of RP501 eye drops in patients with dry eye disease and subjects wearing contact lenses with lens discomfort.”

För ytterligare information
Martin Vidaeus – vd, telefon: 070-232 29 29
E-post: martin.vidaeus@redwoodpharma.com

Om Redwood Pharma

Redwood Pharma AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: REDW) utvecklar nästa generations behandlingar mot ögontorrhet. Fler än 300 miljoner människor lider av torra ögon och dagens standardbehandling ger endast tillfällig lindring och kan behöva appliceras upp till tio gånger om dagen. Redwood Pharmas projekt bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering av polymerer och vatten som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat, där den omedelbart bildar en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar under en längre tid. Bolaget driver för närvarande två utvecklingsprojekt: RP501 som en lättillgänglig medicinteknisk produkt för behandling av lindrig ögontorrhet, samt läkemedelskandidaten RP101 som innehåller östrogen för behandling av kvinnor som drabbas av torra ögon efter klimakteriet. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För mer information, besök www.redwoodpharma.se

2024-05-08